Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

H Χρυση Αυγή στο λάκο με τα φίδια

Μετά την σύσσωμη αντίδραση της κοινωνίας στο φόνο του Παύλου από το χέρι ενός χρυσαυγίτη, η κυβέρνηση αποφάσισε να δράσει. Ο Δενδριας έβγαλε από το συρτάρι τις καταγγελίες και σε χρόνο μηδέν στοιχειοθετήθηκαν οι κατηγορίες που βαραίνουν το αρχηγό, τους βουλευτές και τα στελέχη της φασιστικής οργάνωσης, που μέχρι χθες αλώνιζε στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Το ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εγκληματίες ήταν γνωστό από καιρό. Οι λόγοι τους γεμάτοι μίσος και οι δράσεις τους, στις πλάτες κυρίως των ανυπεράσπιστων μεταναστών φανέρωναν το ποιόν τους.
Γιατί όσο με συγκλόνισε η δολοφονία του Παύλου, αλλο τόσο με έχουν συγκλονίσει τα χαρακώματα μικρών παιδιών, το ξύλο στους μετανάστες...τα ..διαμελισμένα πτώματα που βρίσκονταν κατά καιρούς πεταμένα στους ΧΥΤΑ...




Τώρα, με χειροπέδες οδηγούνται στα κελιά.
Τα αντανακλαστικά της πολιτείας, τελικά, ενεργοποιήθηκαν -χρειάστηκε η θυσία ενός αγωνιστή- αλλά ήταν κι εκείνη η ανόητη, κάτω από το φάσμα του πανικού, απειλή του Μιχαλολιάκου ότι θα παραιτηθούν οι χρυσαυγίτες του και θα οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές.Ο Μιχαλολιάκος προσπάθησε με την απειλή του να προλάβει την μαζική εμφάνιση στο εδώλιο του κατηγορουμένου στελεχών αλλά και βουλευτών των.
Η αλήθεια είναι ότι οι 15 περιφέρειες στις οποίες θα έπρεπε να προκηρυχθούν εκλογές θα μπορούσαν να οδηγήσουν και σε πρόωρη εθνική εκλογική αναμέτρηση.
Ο Τσιπρας και το επιτελείο του σήκωσαν το γάντι, μιλώντας για εθνικές εκλογές με χαρακτήρα δημοψηφίσματος ενάντια στα Μνημόνια. Ας αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός, ότι προσφάτως ο Αλέξης ανακάλυψε την χρησιμότητα των δημοψηφισμάτων-τις μέρες του 2011 τον φόβιζαν οι αντιδράσεις των αγορών- κάλλιο αργά, παρά ποτέ.
Παρόλο που το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να δηλώσει ότι "λειτουργεί ως εγγυητής της σταθερότητας με την οποία δεν μπορεί να παίζει κανείς. Συζητήσεις και σενάρια εκλογών είναι ανυπόστατα και ανεύθυνα. Μικροκομματικές λογικές δεν χωρούν. Τώρα περισσότερο από πότε απαιτείται σταθερότητα και εθνική ενότητα στη βάση του σεβασμού της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου", το οποίο μεταφράζεται ότι οι εκλογές δεν μας συμφέρουν γιατί εμείς δεν κερδίζουμε από την αποξήλωση της Χ.Α, η Ν.Δ χαμογελάει πονηρά στους επιστρέφοντες στο μαντρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου