Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Προβληματισμός για το "πραξικόπημα των εφεδρων"


Προκαταρκτική εξέταση για την ανάρτηση στον ιστότοπο της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ) διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου. 
Στηε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Αρειο Πάγο, οι δύο εισαγγελείς αποφάσισαν να παρέμβουν για το περιεχόμενο της ανάρτησης, -ωστε να εξακριβωθεί άν προσβάλλεται το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα και για τυχόν κινήσεις εφέδρων.
Στην ανάρτηση που έγινε στις 23/9/2013 ως «Διακήρυξη Κ.Ε.Ε.Δ της 28ης Σεπτεμβρίου 2013» ζητείται:
-άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης λόγω αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε εργασία (άρθρο 22), υγεία, παιδεία, Δικαιοσύνη, ασφάλεια.

- Η «συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας εκτός πολιτικής σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών» ενώ καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «όπως παραιτηθεί σε κατάλληλο χρόνο για την Διευκόλυνση των Εξελίξεων που Επιθυμεί ο Ελληνικός Λαός».
Οπως αναφέρουν «θεσμός - εγγυητής όλων των παραπάνω μπορεί να είναι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ως ισχυρός ανιδιοτελής φορέας έναντι οποιασδήποτε απειλής.

Σημειώνεται ότι στις 28 Σεπτεμβρίου η ΚΕΕΔ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος (4.00 μ.μ.) με στόχο, όπως αναφέρει, «την αποκατάσταση της Εθνικής μας κυριαρχίας.» Στη συγκέντρωση έχει δηλώσει συμμετοχή η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών Α.ΚΙ.Σ. που, όπως αναφέρει η ΚΕΕΔ «αντιλαμβάνονται περί τίνος πρόκειται, έχοντας σωστή κρίση και συντάσσονται μαζί μας για την αποκατάσταση της Εθνικής μας κυριαρχίας».

Μα πόσο "νέο" ήταν αυτό που έπεσε, και πάλι, ως καιραυνός εν αιθρία; Όπως και με την Χρυσή Αυγή δεν γνωρίζαμε ότι συζητιούνται τέτοιου είδους θέματα; ¨Οταν απαξιώνεται- πολλές φορές και με δική του υπαιτιότητα- το πολιτικό προσωπικό  δεν είναι αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα "αναλάβουν" αυτόκλητοι εθνοσωτήρες; Κανείς δεν είχε ακούσει σε συνομιλίες στο λεωφορείο, το δρόμο κλπ να επικροτούν την κίνηση του στρατού της Αιγύπτου και να μέμφονται "εμας"; Δεν το υποπτεύθηκε κανείς μετά τα γεγονότα στη παρέλαση της Θεσσαλονίκης το 2011;

Δυστυχώς, η κοινωνίας μας αποδείχθηκε ότι έχει μικρές αντοχές σε μεταβολές που επηρεάζουν την ευμάρεια στην οποία είχε εθιστεί και παράλληλα, διαθέτει μικρή και επιλεκτική μνήμη.

Ας ελπίσουμε ότι υπάρχει ένα υγιές κομμάτι που θα αντισταθεί και θα παλέψει και δεν θα επιτρέψει σε κανένα....απόστρατο..πολιτικό...ή οποιοδήποτε άλλο, σε κανένα να αμφισβητήσει την φιλοπατρία του, η οποία όμως δεν είναι στείρα και άγονη και δεν απαγορεύει να σέβεται τις πατρίδες και τις ζωές των άλλων.



Αφιερωμένο στους νοσταλγούς...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου