Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Τι τρέχει με τον Βαγγέλη;

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος πέτυχε να κατέχει την θέση του αντιπροεδρου στην Κυβέρνηση, αλλά και του υπουργού εξωτερικών - ενώ παράλληλα, ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου στο ΠΑΣΟΚ
Ένα ΠΑΣΟΚ που μοιάζει με υφαίστειο. 
Παραιτήσεις ιστορικών στελεχών, αλλά και αντάρτες όπως αποκάλυψε η χθεσινή ψηφοφορία, που είτε καταψήφισαν όπως ο στενότατος συνεργάτης του Βενιζέλου, Π.Κουκουλόπουλος, είτε δεν προσήλθαν στην ψηφοφορία, όπως ο Α.Κακλαμάνης  επιβεβαιώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ κινείται σε παράλληλες τροχιές με τα στελέχη και την ηγεσία του.

Όσο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τη θέση του Αντιπροέδρου και του Υπουργού Εξωτερικών, ανέβάζει τις μετοχές του επικοινωνιακά, βγαίνοντας μετά την πρωθυπουργική γκάφα, να δηλώσει ότι "πετύχαμε" να δεχθεί η τρόικα την μείωση του ΦΠΑ,  το εσωτερικό του εναπομείναντος κόμματός του βράζει, κυρίως από εκείνους που ζητούν αλλαγή πολιτικής και δεν δεχονται να ψηφίζονται διαρκώς επαχθέστερα μέτρα, όσο κάποιοι εξουσιολάγνοι "σύντροφοί" τους συμπράτουν με τον κύριο πολέμιο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ 2009-11 για την εφαρμογή σκληρότερων μέτρων από εκείνα για τα οποία υποτίθεται ότι "έπεσε" εκεινη η κυβέρνηση.
Φυσικά, το πρόβλημα είναι ότι η εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης κινδυνεύει ανα πάσα στιγμη από τους "παραπονεμένους" βουλευτών, οι οποίοι δεν ανέλαβαν κάποια κυβερνητική θέση στον ανασχηματισμό.
Πόσο ελεγχόμενοι είναι οι βουλευτές θα εξακριβωθει σε λίγες μέρες. Άλλωστε, οι κακιές γλώσσες δεν αποκλείουν τον ίδιο τον Κουκουλόπουλο να βαθαίνει το χάσμα και να λειτουργεί ως εσωτερική αντιπολίτευση στον Βενιζέλο.

Αυτό θα δικαιώσει όσους ισχυρίζονται ότι ο Βενιζέλος με τη στάση του "απογοητεύει" τους συνεργάτες-υποστηρικτές του, δηλ  ίσως δούμε να επαναλαμβάνεται στη σχέση Βενιζέλου- Κουκουλόπουλου αυτό που έγινε και με το Λοβέρδο, όπου από φίλοι και σύμμαχοι κατέληξαν να είναι πολιτικά "εχθροί".
Ήδη, το Μέγαρο Μαξίμου προβληματίζεται από την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, καθώς θεωρούν ότι ο Βενιζέλος αποδυναμώνεται παρότι επικοινωνιακά προσπαθεί να υποβαθμίζει τα εσωκομματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου